Categories
SUÏSSA

5. Luzern: 12 imprescindibles a veure

El dia d’avui es presenta diferent ja que la intenció que tenim és anar a la ciutat més bonica de Suïssa, que és Lucerna (al nostre entendre). Per tant, deixarem momentàniament les valls i muntanyes recorreguts i ens endinsarem en un viatge en tren molt espectacular fins a Lucerna.

El tren surt de l’estació d’Interlaken Ost, per tant, haurem d’arribar en aquesta estació. Ja sabeu, hi ha dues formes, mitjançant 3 o 4 línies de busos o mitjançant un tren de la companyia “SBB” (com el dia anterior).

Avui apostarem pel tren, i sortirem d’Interlaken West Bahnhof a les hores i 23 minuts o a les hores i 53 minuts, amb una durada de trajecte de 5 minuts.

Estació d’Interlaken West

Un cop arribats a l’estació d’Interlaken Ost, farem transbord, canviarem d’andana i agafarem el tren “Luzern-Interlaken Express”.

Interlaken Ost

És un tren de la companyia “Zentralbahn”, que té finestres panoràmiques, de les quals tindrem unes vistes espectaculars en aquest inoblidable viatge per el cor de Suïssa. És un viatge de dues hores (concretament d’1 hora i 51 minuts) que ens portarà al llarg de les vores de llacs cristal·lins (no menys de cinc), passant per romàntiques cascades i sobre el magnífic port de muntanya de Brünig.

Recorregut

I després d’experimentar algunes de les vistes més espectaculars que els Alps suïssos tenen per oferir a través de grans finestrals panoràmics, arribarem a la nostra destinació descansats i emocionats al mateix temps.

En total farem unes 10 parades (contant Lucerna).

Els trens surten cada hora des de l’Andana 4 de l’estació d’Interlaken Ost. L’horari de sortida és de 7:04h a les 20:04h, i el preu del bitllet d’anada seria de 33,00chf per persona a 2ª classe, però amb la BORP el viatge ens surt gratuït.

El trajecte passa per Brienz – Meiringen – Hasliberg – Brünig – Lungern – Kaiserstuhl OW – Giswil – Sachseln – Sarnen – Luzern.

Viatge cap a Luzern

Un cop hem gaudit del viatge, arribem a l’estació central de tren de Lucerna, la qual és espectacular. A la mateixa estació hi ha l’oficina de Turisme, que és el lloc que ens aprovisionarem de plànols i mapes.

Estació central de tren de Lucerna
Oficina de Turisme a l’estació de Lucerna

Seguidament després començarem la visita a la ciutat pel seu Centre Històric. La ciutat de Lucerna conta amb nombrosos atractius turístics amb molta història i que li donen personalitat a la pròpia ciutat. La història de la ciutat que es remunta al segle XII es pot descobrir en cadascun dels seus monuments que estem segurs que us conqueriran. Adjuntem els 12 imprescindibles per visitar a Luzern:

1. Kapellbrücke

Començarem visitant el monument estrella de la ciutat, però que a més és el lloc més visitat de tot Suïssa. La seva importància es deu a que és el pont de fusta més vell d’Europa. El pont de la capella data de l’any 1.365 i la seva funció era connectar la ciutat vella amb la ciutat nova, doncs ambdues parts de la ciutat estaven separades pel riu Reuss. A més, té un altre quasi rècord ja que és el segon pont més llarg d’Europa amb 204,70 metres.

Kapellbrücke
Kapellbrücke
Kapellbrücke
Kapellbrücke

Quan creuem el pont de fusta veurem que en el sostre hi ha 111 espais que contenen diverses pintures a on es mostra part de la història de Lucerna. El pont és bonic, tant per dins com per fora, ja que en l’exterior està adornat amb flors molt acolorides.

Kapellbrücke

2. Wasserturm

Un altre dels llocs imprescindibles per veure a Lucerna és la Torre de l’Aigua. Aquesta torre es troba ubicada just al costat del pont de la capella i ambdós monuments conformen el símbol de la ciutat. La torre de l’aigua data del 1.300, i és una mica més antiga que el pont de fusta. La seva forma arquitectònica una mica cridanera amb forma octogonal construït amb pedra i sostre de fusta, té una alçada d’uns 30 metres. El pont de la capella i la torre de l’aigua son dels monuments més fotografiats de tot Suïssa.

Wasserturm

3. Casc Antic de Lucerna

Continuarem endinsant-nos per el casc medieval de la ciutat, i podrem descobrir nombrosos racons singulars i bonics. Quan passegis per els seus carrers el que destaca més son les seves façanes molt ben conservades quasi en la seva totalitat. Moltes d’aquestes façanes conserven frescos de la època amb una gran varietat de simbolismes. Algunes d’elles us mostraran moments històrics de la ciutat o representacions de la Bíblia, que resulta de lo més interessant i fascinant.

Centre Històric
Façanes del Casc Antic

Com a bons amants de la cultura i de la història ens deixem perdre per els seus racons màgics. Arribarem a les seves places on ens captivaran i meravellaran al contemplar els detalls.

4. Plaça Weinmarkt

Ens endinsarem al casc antic de la ciutat i arribarem a una de les places més boniques, que en la seva traducció significa mercat del vi. En aquesta plaça es pot apreciar varies façanes de lo que antigament eren posades medievals que es conserven intactes en l’actualitat. Algunes d’aquestes cases constituïen seus gremials de la època. Per nosaltres és un dels racons més bonics del casc antic de Lucerna. En el centre de la plaça es troba la Font de la Weinmarkt a on podreu veure que en la part superior està Sant Maurici el patró de la ciutat de Lucerna.

Plaça Weinmarkt
Plaça Weinmarkt
Plaça Weinmarkt

5. Jesuitenkirche

Junt al riu Reuss es troba un dels monuments que s’han de veure i visitar en un dia a la ciutat, i aquest és l’església jesuïta. Lo atractiu d’aquesta església és que està considerada com la primera obra barroca religiosa del país. Per nosaltres conforma una de les estampes més boniques de la ciutat.

Jesuitenkirche
Jesuitenkirche

6. Ajuntament de Lucerna o Kornschütte

Un altre dels monuments que es troben a la vora del riu Reuss és l’Ajuntament de la ciutat. Des del riu se’n pot veure una de les seves façanes principals, la qual és una de les façanes més boniques. Aquest edifici fou construït a començaments del segle XVII, i és d’estil Renaixentista italià. Però també us recomanem que el conegueu des de l’altra banda per on arribareu a la plaça del Gra o Kornmarkt. En aquesta plaça podreu veure la Torre del Rellotge construïda 100 anys abans que la resta.

Façana de l’Ajuntament de la ciutat
La Torre del Rellotge de l’Ajuntament de la ciutat
7. El lleó de Lucerna
Per a molts aquest monument és el més bonic de la ciutat i també està considerat un dels llocs que major visites rep. Aquesta escultura feta amb pedra mesura 6,80 metres d’alt, per 10m d’ample. El seu nom original és “Löwendenkmal”. El seu significat i importància radica en que es va construir com a monument de commemoració d’un grup de Guàrdies Suïssos que foren assassinats durant la Revolució Francesa a París.
Löwendenkmal
Löwendenkmal

8. Spreuerbrücke

Continuant amb la nostra visita i nombrant llocs imprescindibles per veure a Lucerna, arribem a la següent parada que és un altre pont de fusta. El pont Spreuer també és conegut com el Pont de la Dança de la Mort. En el seu interior en la part superior es poden veure un total de 67 pintures que representen el cicle de la mort. Aquestes pintures son obra de l’artista Kaspar Meglinger, el qual volia transmetre que la mort forma part de la vida i que li arriba a tothom.

Spreuerbrücke
Interior de l’Spreuerbrücke

9. Franziskanerkirche

Un altre dels monuments que es recomana visitar és l’església Franciscana ubicada en el casc històric en una de les seves places. Aquesta església és més senzilla tant per fora com per dins, però en la seva senzillesa estarem coneixent una de les poques esglésies gòtiques originals de Suïssa. Si es té la oportunitat, recomanem entrar al seu interior.

10. Hofkirche Sankt Leodegar

Un altre dels monuments religiosos que s’han de veure a Lucerna, és l’església de Sant Leodegar. Es troba prop del Llac de Lucerna i per arribar fins a ella s’hauran de pujar unes escales. Aquest edifici fou construït al voltant del 1.600, i actualment és el principal edifici religiós renaixentista a Suïssa. A més de contemplar-la per l’exterior, us recomanem que entreu a dins per veure el seu Altar Major d’estil barroc, i l’orgue conegut com Hoforgel amb llargs i pesats tubs, que es diu que son els més antics del món.

11. Llac de Lucerna

El llac és un altre dels llocs imprescindibles per veure a Lucerna. No és dels més coneguts però us assegurem que és dels més bonics. Aquest gran llac és conegut com el Llac dels Quatre Cantons ja que antigament unia quatre cantons diferents a Suïssa. La importància d’aquest llac radica en la seva història, les seves llegendes i en les ciutats que es troben a les seves vores. Una de les dades importants d’aquest gran llac és que es troba a més de 400 metres d’alçada sobre el nivell del mar, i té una profunditat d’uns 200 metres.

12. Muralla de Lucerna – Museggmauer

Per finalitzar el nostre dia de visites per aquesta preciosa ciutat Suïssa, ho farem descobrint un dels seus monuments més antics. La Muralla de Lucerna té un recorregut actual d’uns 800 metres que rodegen el Casc Antic. Una de les coses que més agrada d’aquesta muralla és que a més de veure-la des de l’exterior, es pot caminar per ella i pujar a lo alt d’alguna de les seves torres. Actualment son 9 torres les que es mantenen, però nosaltres en destaquem la torre Zytturm que és on es troba el rellotge més antic de Lucerna. Les altres torres que estan obertes al públic, son: Schirmerturm, Zytturm, Männliturm (la que es diu que té millors vistes), i Heuturm.

Museggmauer
Zytturm

Adjuntem el croquis amb els monuments que hem explicat i que ens serviran per muntar-nos la nostra ruta d’1 dia a la ciutat de Lucerna:

https://www.luzern.com/fileadmin/user_upload/Luzern_Tourismus/PDF/Broschueren/Mehrsprachige_Broschueren/CityGuide_2021_2022.pdf

Adjuntem un mapa de google maps amb els 12 imprescindibles que vam veure indicats en el mateix:

https://www.google.com/maps/d/u/3/edit?mid=1VXrQ7GFXRRwGAWVmI3ME60bRNtmGjDjz&usp=sharing

Després de descobrir cadascun dels monuments descrits i preparats per veure’s en un sol dia, ha arribat l’hora de marxar cap a Interlaken Ost. Les sortides del tren Express son en cada hora a l’hora i 6 minuts, sent la última sortida a les 9:06h. La tornada, però, és un parell de minuts més curta que l’anada (1h 49min). Recalcar que el preu del bitllet de tornada seria de 33,00chf per persona a 2ª classe, però amb la BORP el viatge ens surt gratuït.

Arribarem a l’estació d’Interlaken Ost a les hores i 55 minuts, i llavors per tornar a l’allotjament tenim les 3 opcions de sempre: a peu (uns 20 minuts), amb tren (surt cada mitja hora a les hores en punt i a i 30 minuts, amb una durada de trajecte de 4 minuts) o amb bus (línies nº21, 102, 103 i 104 sortint cada mitja hora i la durada variable en funció de la línia, éssent aproximadament uns 8 o 10 minuts). Un cop escollida l’opció corresponent, donarem per finalitzada la jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *